Máglyarakás

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • Kifli (kb 10 darab vagy fél kg kalács)
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 2-3 db alma
  • Baracklekvár
  • Őrölt fahéj
  • Dió
  • Mazsola
  • Rum

Elkészítése:

Felkarikázzuk a kifliket, a vaníliás cukrot összekeverjük a tojások sárgájával, és felöntjük tejjel. Az így kapott masszába beleforgatjuk a kiflit és egy kikent tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk rumba áztatott almaszeltekkel. Meghintjük a mazsolával, a dióval, cukorral és fahéjjal. Sütőbe tesszük, és addig sütjük még az alma nem lesz puha. Közben a 3 tojásfehérjéből habot verünk, amibe baracklekvárt keverünk. Ha az alma megpuhult kivesszük a sütőből és rákenjük a habot. Pirulásig sütjük tovább.