Máglyarakás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5-6 szikkadt péksüti (zsemle, kifli, teljes kiőrlésű buci, rozsos zsemle)
- darált dió
- baracklekvár
- 2 dl tej
- kevés mazsola vagy aszalt vörös áfonya
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4 evőkanál barna nádcukor
- 4 alma
- kevés vaj
- pici fahéj és csillagánizs őrlemény
- 4 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
Egy közepes tepsit vajjal kikenjük és megszórjuk zsemlemorzsával. A zsemléket felkockázzuk, majd meglocsoljuk tejjel és hagyjuk, hogy teljesen beszívja.
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük és kevés vajon megpárolom a barna cukor 1/3-ad részével, majd beleszórjuk a fűszereket, kevés citromlével megöntözzük, majd kihűtjük. A tojás sárgákat a többi cukorral habosra keverjük és a darált diót beleforgatjuk, majd jól elkeverjük.
Az áztatott zsemléket a tepsibe simítjuk és az előtte beáztatott mazsolát vagy áfonyát is rászórjuk. A párolt almát szépen eligazítjuk a tetején és melegített baracklekvárt csurgatunk rá, de csak keveset. Ezután ráöntjük a tojásos öntetet, majd sütőbe toljuk 20 percre sülni vagy addig, míg barnulni nem kezd (160 fokon, légkeveréssel sütjük).
Addig a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verek 2 evőkanál baracklekvárt is keverünk hozzá.
Kivesszük a tepsit a sütőből és rákenjük óvatosan a habot. Visszatoljuk a sütőbe és 140 fokon szárítjuk, míg szépen megsül a hab a tetején. Halványbarnának kell lennie.
Én azonnal nem veszem ki, míg hűl a sütő, addig benthagyom, hogy ne essen össze a hab a tetején. Ha teljesen kihűlt, szépen kockára szeletelve kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »