Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás recept

Máglyarakás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5-6 szikkadt péksüti (zsemle, kifli, teljes kiőrlésű buci, rozsos zsemle)
    • darált dió
    • baracklekvár
    • 2 dl tej
    • kevés mazsola vagy aszalt vörös áfonya
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 evőkanál barna nádcukor
    • 4 alma
    • kevés vaj
    • pici fahéj és csillagánizs őrlemény
    • 4 evőkanál kristálycukor

    Elkészítése:

    Egy közepes tepsit vajjal kikenjük és megszórjuk zsemlemorzsával. A zsemléket felkockázzuk, majd meglocsoljuk tejjel és hagyjuk, hogy teljesen beszívja.

    Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük és kevés vajon megpárolom a barna cukor 1/3-ad részével, majd beleszórjuk a fűszereket, kevés citromlével megöntözzük, majd kihűtjük. A tojás sárgákat a többi cukorral habosra keverjük és a darált diót beleforgatjuk, majd jól elkeverjük.

    Az áztatott zsemléket a tepsibe simítjuk és az előtte beáztatott mazsolát vagy áfonyát is rászórjuk. A párolt almát szépen eligazítjuk a tetején és melegített baracklekvárt csurgatunk rá, de csak keveset. Ezután ráöntjük a tojásos öntetet, majd sütőbe toljuk 20 percre sülni vagy addig, míg barnulni nem kezd (160 fokon, légkeveréssel sütjük).

    Addig a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verek 2 evőkanál baracklekvárt is keverünk hozzá.

    Kivesszük a tepsit a sütőből és rákenjük óvatosan a habot. Visszatoljuk a sütőbe és 140 fokon szárítjuk, míg szépen megsül a hab a tetején. Halványbarnának kell lennie.

    Én azonnal nem veszem ki, míg hűl a sütő, addig benthagyom, hogy ne essen össze a hab a tetején. Ha teljesen kihűlt, szépen kockára szeletelve kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá