Madártejes mákos guba recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 darab kifli
- 1000 ml tej
- 3 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 100 g margarin
- 6 ek kristálycukor
- mazsola ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 150 g darált mák
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 ek kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 400 ml tej
- 4 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 150 g margarin
Hab:
- 4 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 ek kristálycukor
Elkészítése:
Mákos guba készítése:
A tejet kicsit meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tojássárgákat, cukrot, mazsolát, citromhéjat és a mákot majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Összeforgatjuk, pár percet állni hagyjuk, hogy a kiflik felvegyék a folyadékot. Egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk és 170-180 Celsius fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk.
A hab készítése:
Gőz fölött a tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk. A sütemény összeállítása: A kihűlt sült mákos gubára kenjük a krémet, majd rásimítjuk a tojásfehérjéből felvert habot. Hűtőben pár óra alatt összeérnek az ízek, és felszeletelhetjük.
Tipp:
Igazán finomat ettünk belőle