Madártejes mákos guba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 darab kifli
- 1000 ml tej
- 3 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 100 g margarin
- 6 ek kristálycukor
- mazsola ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 150 g darált mák
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 ek kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 400 ml tej
- 4 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 150 g margarin
Hab:
- 4 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 ek kristálycukor
Elkészítése:
Mákos guba készítése:
A tejet kicsit meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tojássárgákat, cukrot, mazsolát, citromhéjat és a mákot majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Összeforgatjuk, pár percet állni hagyjuk, hogy a kiflik felvegyék a folyadékot. Egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk és 170-180 Celsius fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk.
A hab készítése:
Gőz fölött a tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk. A sütemény összeállítása: A kihűlt sült mákos gubára kenjük a krémet, majd rásimítjuk a tojásfehérjéből felvert habot. Hűtőben pár óra alatt összeérnek az ízek, és felszeletelhetjük.
Tipp:
Igazán finomat ettünk belőle
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »