Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártejes mákos guba recept

Madártejes mákos guba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 darab kifli
    • 1000 ml tej
    • 3 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 100 g margarin
    • 6 ek kristálycukor
    • mazsola ízlés szerint
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 150 g darált mák

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 ek kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 400 ml tej
    • 4 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 150 g margarin

    Hab:

    • 4 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 8 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    Mákos guba készítése:

    A tejet kicsit meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tojássárgákat, cukrot, mazsolát, citromhéjat és a mákot majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Összeforgatjuk, pár percet állni hagyjuk, hogy a kiflik felvegyék a folyadékot. Egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk és 170-180 Celsius fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

    Krém készítése:

    A hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk.

    A hab készítése:

    Gőz fölött a tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk. A sütemény összeállítása: A kihűlt sült mákos gubára kenjük a krémet, majd rásimítjuk a tojásfehérjéből felvert habot. Hűtőben pár óra alatt összeérnek az ízek, és felszeletelhetjük.

    Tipp:

    Igazán finomat ettünk belőle

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá