Madártejes mákos guba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Madártejes mákos guba

Hozzávalók:

  • 12 darab kifli
  • 1000 ml tej
  • 3 darab tojássárgája
  • 100 g margarin
  • 6 ek kristálycukor
  • mazsola ízlés szerint
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 150 g darált mák

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 ek kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 400 ml tej
  • 4 darab tojássárgája
  • 150 g margarin

Hab:

  • 4 darab tojásfehérje
  • 8 ek kristálycukor

Elkészítése:

Mákos guba készítése:

A tejet kicsit meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tojássárgákat, cukrot, mazsolát, citromhéjat és a mákot majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Összeforgatjuk, pár percet állni hagyjuk, hogy a kiflik felvegyék a folyadékot. Egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk és 170-180 Celsius fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

A hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk.

A hab készítése:

Gőz fölött a tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk. A sütemény összeállítása: A kihűlt sült mákos gubára kenjük a krémet, majd rásimítjuk a tojásfehérjéből felvert habot. Hűtőben pár óra alatt összeérnek az ízek, és felszeletelhetjük.

Tipp:

Igazán finomat ettünk belőle