Madártej recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 15 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1-2 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd beletesszük a pudingport és az egészet jól összekeverjük.
A tejet feltesszük forrni, közben beletesszük a 1-2 csipet sót.
A fehérjéket felverjük kemény habbá.
Miután felforrt a tej, takarékra vesszük a lángot alatta és az evőkanalat belemártjuk a forró tejbe, majd kis halmokat teszünk a felvert habból a tejbe. Mindkét oldalát megfőzzük (én kb 20 másodperc után fordítottam át), majd szűrűkanál segítségével kivesszük és félretesszük a már megfőtt habot.
Végül a forró tejből kb 6-8 evőkanállal beleteszünk a cukros-pudingos tojás sárgájába, jól összekeverjük (azért, hogy ne csomósodjon össze), majd beleöntjük a cukros-pudingos tojás sárgáját a tejbe, közben folyamatosan keverjük. Egy kicsit felfőzzük (de csak addig, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni).
Félretesszük hűlni és a tetejére tesszük a hab halmocskákat. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »