Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Macaron recept

Macaron
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 75 g őrölt mandula
    • 110 g porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 50 g cukor
    • reszelt citromhéj
    • 2 csepp ételfesték (ízlés szerint)

    Töltelék:

    • sárgabarack lekvár

    Elkészítése:

    Szitáljuk a mandulát és a porcukrot egy tálba. A fehérjéket verjük habbá, fokozatosan hozzáadva a cukrot, majd forgassuk bele óvatosan a citromhéjat és az ételfestéket (amilyen színűt szeretnénk).

    A tojáshabba óvatosan beleforgatjuk a mandulát, harmadolva. Beleforgatjuk a mandula harmadát, elkeverjük óvatosan, újabb adag mandula, újabb keverés, majd a maradék mandula. Vigyázzunk arra, hogy a masszát ne keverjük túl. Ha homogén, eltűnik a mandula a habban, akkor ne keverjük tovább!

    A masszát belekanalazzuk egy nylon zacskóba vagy habzsákba, aminek a végére egy kis lyukat vágunk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kis, egyforma köröket nyomunk a masszából, egyforma távolságra.

    Ha kész, akkor a tepsit párszor odaütjük a pulthoz, hogy ne maradjon levegő a tésztában. 45 percig hagyjuk szobahőmérsékleten állni (akkor lehet sütni, ha ujjal megérintve nem ragad már a kezünkhöz a massza).

    A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd 5 percig sütjük a macaronokat. Visszavesszük 130 fokra a hőmérsékletet 5 perc után, majd további 5 percig sütjük.

    Ha kihűlt, leválasztjuk a macaronokat a sütőpapírról és 2-2-őt összeragasztunk lekvárral.

    Tipp:

    Ha egy éjszakán keresztül pihentetjük szobahőmérsékleten a macaronokat, akkor is látványos és finom süteményt készíthetünk, csak hamar elfogy.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá