Lúdláb szelet karácsonyi köntösben recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 0,5 l tej
- 20 dkg puha margarin
- 15-20 dkg porcukor
Díszítés:
- 40 dkg marcipán
- 1 csomag tortadara
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
6 tojás fehérjét kikeverünk 6 evőkanál cukorral, majd beleöntjük a 6 tojás sárgáját, hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 sütőport. kb. 170 fokon 20 percig, tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
Fél liter tejben megfőzzük a pudingporokat, a margarint a cukorral habosra keverjük, majd ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük. Megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk tortadarával.
Díszítés:
30 dkg marcipánt zöld ételfestékkel színezünk, majd szilikonos sütőpapíron kinyújtjuk. Egy kartondobozból kivágjuk a fenyő formát, majd bevonjuk alufóliával és a marcipánra fektetjük. Szikével körbevágjuk és a krémre fektetjük a fenyőfát.
A hópelyhek sütikiszúróval készültek.
Tipp:
A marcipánból sok leesik a forma miatt, de kevesebb marcipánból nem lehet szépen kinyújtani.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »