Lúdláb szelet karácsonyi köntösben recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 0,5 l tej
- 20 dkg puha margarin
- 15-20 dkg porcukor
Díszítés:
- 40 dkg marcipán
- 1 csomag tortadara
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
6 tojás fehérjét kikeverünk 6 evőkanál cukorral, majd beleöntjük a 6 tojás sárgáját, hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 sütőport. kb. 170 fokon 20 percig, tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
Fél liter tejben megfőzzük a pudingporokat, a margarint a cukorral habosra keverjük, majd ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük. Megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk tortadarával.
Díszítés:
30 dkg marcipánt zöld ételfestékkel színezünk, majd szilikonos sütőpapíron kinyújtjuk. Egy kartondobozból kivágjuk a fenyő formát, majd bevonjuk alufóliával és a marcipánra fektetjük. Szikével körbevágjuk és a krémre fektetjük a fenyőfát.
A hópelyhek sütikiszúróval készültek.
Tipp:
A marcipánból sok leesik a forma miatt, de kevesebb marcipánból nem lehet szépen kinyújtani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

