Lisztmentes túrótorta aszalt sárgabarackkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 ek rum
- 1 dl víz
- 15 dkg eritrit vagy 10 dkg cukor
- 175 g tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 tk vanília aroma
- 1 tasak tejszínes pudingpor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 2 dkg vaj (tortaforma kikenéshez)
- 1 evőkanál étkezési keményítő (tortaforma kikenéshez)
Elkészítése:
Mivel a torta összeállítása csak pár percig tart, ezért kezdjük a sütő előmelegítésével. Alul-felül sütési funkción állítsuk be 180 fokra.
A barackot áztassuk a rum és a víz keverékébe (ezt akár pár órával előtte is megtehetjük, hogy jó szaftosak legyenek a barackok).
A túrót villával alaposan törjük át és az összes hozzávalót, a barackok kivételével keverjük hozzá.
A masszát egy kivajazott, keményítővel szórt kapcsos tortaformában oszlassuk el (24-26 cm). Ezután a tetejére egyenletesen szórjuk rá a lecsöpögtetett és papírtörlővel felitatott barackot.
Rakjuk a sütőbe és süssük 40 percet, de tűpróbával ellenőrizzük! Porcukorral hintve tálaljuk. Egy tartalmas leves után kiváló második fogás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

