Lisztmentes túrótorta aszalt sárgabarackkal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 ek rum
- 1 dl víz
- 15 dkg eritrit vagy 10 dkg cukor
- 175 g tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 tk vanília aroma
- 1 tasak tejszínes pudingpor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 2 dkg vaj (tortaforma kikenéshez)
- 1 evőkanál étkezési keményítő (tortaforma kikenéshez)
Elkészítése:
Mivel a torta összeállítása csak pár percig tart, ezért kezdjük a sütő előmelegítésével. Alul-felül sütési funkción állítsuk be 180 fokra.
A barackot áztassuk a rum és a víz keverékébe (ezt akár pár órával előtte is megtehetjük, hogy jó szaftosak legyenek a barackok).
A túrót villával alaposan törjük át és az összes hozzávalót, a barackok kivételével keverjük hozzá.
A masszát egy kivajazott, keményítővel szórt kapcsos tortaformában oszlassuk el (24-26 cm). Ezután a tetejére egyenletesen szórjuk rá a lecsöpögtetett és papírtörlővel felitatott barackot.
Rakjuk a sütőbe és süssük 40 percet, de tűpróbával ellenőrizzük! Porcukorral hintve tálaljuk. Egy tartalmas leves után kiváló második fogás.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.