Lisztmentes túrótorta aszalt sárgabarackkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 ek rum
- 1 dl víz
- 15 dkg eritrit vagy 10 dkg cukor
- 175 g tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 tk vanília aroma
- 1 tasak tejszínes pudingpor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 2 dkg vaj (tortaforma kikenéshez)
- 1 evőkanál étkezési keményítő (tortaforma kikenéshez)
Elkészítése:
Mivel a torta összeállítása csak pár percig tart, ezért kezdjük a sütő előmelegítésével. Alul-felül sütési funkción állítsuk be 180 fokra.
A barackot áztassuk a rum és a víz keverékébe (ezt akár pár órával előtte is megtehetjük, hogy jó szaftosak legyenek a barackok).
A túrót villával alaposan törjük át és az összes hozzávalót, a barackok kivételével keverjük hozzá.
A masszát egy kivajazott, keményítővel szórt kapcsos tortaformában oszlassuk el (24-26 cm). Ezután a tetejére egyenletesen szórjuk rá a lecsöpögtetett és papírtörlővel felitatott barackot.
Rakjuk a sütőbe és süssük 40 percet, de tűpróbával ellenőrizzük! Porcukorral hintve tálaljuk. Egy tartalmas leves után kiváló második fogás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »