Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lisztmentes túrótorta aszalt sárgabarackkal recept

Lisztmentes túrótorta aszalt sárgabarackkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 10 dkg aszalt sárgabarack
    • 1 ek rum
    • 1 dl víz
    • 15 dkg eritrit vagy 10 dkg cukor
    • 175 g tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 tk vanília aroma
    • 1 tasak tejszínes pudingpor
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 2 dkg vaj (tortaforma kikenéshez)
    • 1 evőkanál étkezési keményítő (tortaforma kikenéshez)

    Elkészítése:

    Mivel a torta összeállítása csak pár percig tart, ezért kezdjük a sütő előmelegítésével. Alul-felül sütési funkción állítsuk be 180 fokra.

    A barackot áztassuk a rum és a víz keverékébe (ezt akár pár órával előtte is megtehetjük, hogy jó szaftosak legyenek a barackok).

    A túrót villával alaposan törjük át és az összes hozzávalót, a barackok kivételével keverjük hozzá.

    A masszát egy kivajazott, keményítővel szórt kapcsos tortaformában oszlassuk el (24-26 cm). Ezután a tetejére egyenletesen szórjuk rá a lecsöpögtetett és papírtörlővel felitatott barackot.

    Rakjuk a sütőbe és süssük 40 percet, de tűpróbával ellenőrizzük! Porcukorral hintve tálaljuk. Egy tartalmas leves után kiváló második fogás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá