Lisztmentes túrótorta aszalt sárgabarackkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 ek rum
  • 1 dl víz
  • 15 dkg eritrit vagy 10 dkg cukor
  • 175 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1,5 tk vanília aroma
  • 1 tasak tejszínes pudingpor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 2 dkg vaj (tortaforma kikenéshez)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (tortaforma kikenéshez)

Elkészítése:

Mivel a torta összeállítása csak pár percig tart, ezért kezdjük a sütő előmelegítésével. Alul-felül sütési funkción állítsuk be 180 fokra.

A barackot áztassuk a rum és a víz keverékébe (ezt akár pár órával előtte is megtehetjük, hogy jó szaftosak legyenek a barackok).

A túrót villával alaposan törjük át és az összes hozzávalót, a barackok kivételével keverjük hozzá.

A masszát egy kivajazott, keményítővel szórt kapcsos tortaformában oszlassuk el (24-26 cm). Ezután a tetejére egyenletesen szórjuk rá a lecsöpögtetett és papírtörlővel felitatott barackot.

Rakjuk a sütőbe és süssük 40 percet, de tűpróbával ellenőrizzük! Porcukorral hintve tálaljuk. Egy tartalmas leves után kiváló második fogás.