Liszt,cukor és tejmentes szilvás lepény recept
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg nyírfacukor
- csipet szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 1 banán (elhagyható, nyírfacukor helyett szoktam rakni édesítőként)
- 10 dkg kókuszliszt (ez bármelyik bioboltban kapható, vagy otthon ledaráljuk a kókuszreszeléket akár kávédarálón)
- vanília ízesítésnek, de akár el is hagyható
- szilva + fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a felvert tojásokra öntjük, és homogén masszává keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk fahéjas szilvával és 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük. Bármilyen idénygyümölccsel megszórhatjuk a tetejét.
Isteni finom, nem is hizlal, és pár perc alatt “összedobható”!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

