Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzertorta recept

Linzertorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Töltelék:

    • 1 citrom reszelt héja
    • 4-5 evőkanál meggylekvár
    • 1-2 evőkanál citromlé
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg mazsola
    • 1/2 dl rum
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg tehéntúró
    • 1 üveg meggybefőtt

    Tészta:

    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 5 evőkanál tej
    • 1/2 evőkanál citromlé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg lágy vaj vagy margarin
    • 50 dkg liszt

    Elkészítése:

    Elkészítjük a tölteléket:

    A meggybefőttet lecsöpögtetjük, a túrót áttörjük, és kikeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a rumban áztatott mazsolát, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.

    A tészta elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és félórát pihentetjük. Az első tésztacipót vékonyra kisodorjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük, mint a bejglit, és hűtőbe tesszük. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk.

    A következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába, megszórjuk a meggyel. Rátesszük a következő lapot, erre jön a túrótöltelék. Elővesszük a lekvárral töltött linzerrudat, félcentis szeletekre vágjuk, és szép sorban rárakjuk a túrótöltelékre. Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt, és 1 órát sütjük a tortát.

    Ha megsült, kihűtjük, levesszük a tortakarimát, és tálra csúsztatjuk. Tálalás előtt megszórjuk kevés vaníliás porcukorral.

     

    A linzertorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 262 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 34 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá