Hozzávalók:
Töltelék:
Tészta:
Elkészítése:
A meggybefőttet lecsöpögtetjük, a túrót áttörjük, és kikeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a rumban áztatott mazsolát, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és félórát pihentetjük. Az első tésztacipót vékonyra kisodorjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük, mint a bejglit, és hűtőbe tesszük. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk.
A következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába, megszórjuk a meggyel. Rátesszük a következő lapot, erre jön a túrótöltelék. Elővesszük a lekvárral töltött linzerrudat, félcentis szeletekre vágjuk, és szép sorban rárakjuk a túrótöltelékre. Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt, és 1 órát sütjük a tortát.
Ha megsült, kihűtjük, levesszük a tortakarimát, és tálra csúsztatjuk. Tálalás előtt megszórjuk kevés vaníliás porcukorral.