Linzer karikák recept

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 50 dkg margarin / vaj
- 25 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- vaníliáscukor
A töltelékhez:
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát készítünk, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztát kinyújtjuk (3-4 mm), szaggatjuk, papírral bélelt tepsie helyezzük és megsütjük. Ha a korongok kihűltek ízlés szerinti lekvárral megtöltjük.
A sütési idő mindenkinél változó lehet, hisz ez függ a tészta vastagságától, a sütőktől is.
Nálam a lyukas korongok teteje be lett kenve tojásfehérjével és cukrozott citromhéjjal ízesített dióba mártottam.
Viszonylag nagy mennyiség lesz ebből az adagból, de egy hét alatt kéteszer is megsütöttem, mert nagyon rájártak a fiúk :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »