Linzer gyerekeknek recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítés:
- 1 tábla étcsokoládé
- piros ételfesték
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és állatfigurás szaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatás során megmaradt tésztát újra összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik részt kevés ételfestékkel megszínezzük. A sima és a színezett tésztákat fél centiméter vastagságúra kinyújtunk, majd egymásra helyezzük, feltekerjük és felszeleteljük.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A kész süteményeket olvasztott étcsokoládéval díszítjük.
A linzer gyerekeknek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 50 g
Zsír: 24 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »