Hozzávalók:
Tészta:
Díszítés:
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és állatfigurás szaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatás során megmaradt tésztát újra összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik részt kevés ételfestékkel megszínezzük. A sima és a színezett tésztákat fél centiméter vastagságúra kinyújtunk, majd egymásra helyezzük, feltekerjük és felszeleteljük.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A kész süteményeket olvasztott étcsokoládéval díszítjük.