Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzer recept

Linzer
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 cs vaníliás cukor
    • fél (bio)citrom héja
    • 1 tk sütőpor
    • baracklekvár (a linzerek összeragasztásához.

    Elkészítése:
    Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom.
    A tésztacipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem.
    A tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Linzerkiszúróval formára szaggatom és sütőpapírra sorakoztatom.
    Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm.
    A lyukas és a teli sütiket barack levárral összeragasztom, majd teszek még egy kis lekvárt a lyukakba.
    Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá