Linzer recept

Hozzávalók:
- 38 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 citrom héja
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, csipet sót és a citrom lereszelt héját.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük becsomagolva.
2-3 részre osztjuk a tésztát, majd egyesével kivéve a hűtőből 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszúrjuk. Addig a többi tészta marad a hűtőben.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a linzereket, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 12-15 percig (világos maradjon!).
Egy teli és egy lyukas linzert tetszés szerinti lekvárral összetöltünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »