Linzer recept

Hozzávalók:
- 38 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 citrom héja
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, csipet sót és a citrom lereszelt héját.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük becsomagolva.
2-3 részre osztjuk a tésztát, majd egyesével kivéve a hűtőből 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszúrjuk. Addig a többi tészta marad a hűtőben.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a linzereket, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 12-15 percig (világos maradjon!).
Egy teli és egy lyukas linzert tetszés szerinti lekvárral összetöltünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »