Linzer recept
Hozzávalók:
- 38 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipet só
- 1 citrom héja
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, csipet sót és a citrom lereszelt héját.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük becsomagolva.
2-3 részre osztjuk a tésztát, majd egyesével kivéve a hűtőből 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszúrjuk. Addig a többi tészta marad a hűtőben.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a linzereket, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 12-15 percig (világos maradjon!).
Egy teli és egy lyukas linzert tetszés szerinti lekvárral összetöltünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









