Linzer recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 38 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 citrom héja
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, csipet sót és a citrom lereszelt héját.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük becsomagolva.
2-3 részre osztjuk a tésztát, majd egyesével kivéve a hűtőből 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszúrjuk. Addig a többi tészta marad a hűtőben.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a linzereket, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 12-15 percig (világos maradjon!).
Egy teli és egy lyukas linzert tetszés szerinti lekvárral összetöltünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.