Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros linzer recept

Lekváros linzer
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál kakaó
    • 1 evőkanál rum

    A töltéshez:

    • 0,5 kg barackíz / lekvár

    A tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:
    Elkészítjük a tésztát: a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Három részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot. A második lapot lisztezett táblán egy 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is egy azonos méretű lappá és a lekváros, világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral és az utolsó lapot is kinyújtva befedjük a süteményt. Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel. Előmelegített sütőben 195 °C-on 20 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá