Klasszikus lekváros linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2-3 csipetnyi só
- 25 dkg margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tejföl
Töltéshez:
- 30-40 dkg szilva lekvár
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A hideg margarint közepes kockákra vágjuk és a liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
A morzsát a kétféle cukorral, a tojásokkal, a tejföllel és citromhéjjal összegyúrjuk. Akkor jó a tésztánk, ha elválik a tál falától és könnyen kezelhető.
Ekkor letakarva 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű kiszúróval kisszagatjúk.
A tésztakorongok felének a közepét egy kis kb 2 cm-es pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk és kisszaggatjuk.
A kapott formákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 15 percig sütjük.
Ha kihűltek a tésztakorongok, akkor a teli korongokat 1-1 kiskanálnyi lekvárral megkenjük és egy lyukasat ráillesztünk, majd porcukorral megszórjuk.