Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus lekváros linzer recept

Klasszikus lekváros linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2-3 csipetnyi só
    • 25 dkg margarin
    • 12,5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tejföl

    Töltéshez:

    • 30-40 dkg szilva lekvár

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A hideg margarint közepes kockákra vágjuk és a liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.

    A morzsát a kétféle cukorral, a tojásokkal, a tejföllel és citromhéjjal összegyúrjuk. Akkor jó a tésztánk, ha elválik a tál falától és könnyen kezelhető.

    Ekkor letakarva 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

    A pihentetett tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű kiszúróval kisszagatjúk.

    A tésztakorongok felének a közepét egy kis kb 2 cm-es pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk és kisszaggatjuk.

    A kapott formákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 15 percig sütjük.

    Ha kihűltek a tésztakorongok, akkor a teli korongokat 1-1 kiskanálnyi lekvárral megkenjük és egy lyukasat ráillesztünk, majd porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá