Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi diós linzer recept

Karácsonyi diós linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • A tésztához:

    • 30 dkg margarin
    • 40 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 10 dkg darált dió
    • fél mk őrölt fahéj
    • 15 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga

    Töltéshez:

    • 35 dkg sárgabaracklekvár

    A tetejére:

    • maréknyi dió, vagy sótlan mogyoró

    A kenéshez:

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet a dióval, a sóval és a fahéjjal összeforgatjuk, a margarint rárakjuk. Eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban a margarin, a porcukorral és a tojássárgájával összegyúrjuk. Puha, ragacsos lesz a tészta, ami azért elválik a tál falától. Letakarva 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

    Ezután meglisztezett gyúrólapon kb. 4 mm vastagra ellapítjuk (tenyerünkkel nyomkodva a legkönnyebb), majd egy cakkos szélű, kb. 5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk. A tésztakorongok felét középen is kiszúrjuk egy 1,5 – 2 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval.

    A leeső tésztát újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk, így semennyi sem vész kárba. A teli tésztát sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C), 13-15 percig sütjük.

    A lyukas közepű tésztát egy másik sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, a tetejüket durvára vágott dióval, vagy mogyoróval meghintjük, egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Ugyanúgy sütjük, mint az előző tésztát. Ha kihűltek, a teli tésztákat kb. 1-1 kiskanál lekvárral megkenjük, és a lyukas közepűeket ráillesztjük-ráragasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá