Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos linzer recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 15 kg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 30 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg darált dió
    • 60 dkg érett sárgabarack( vagy akár lekvár is lehet)
    • fél dl rejföl

    Elkészítése:

    A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a tojás sárgáját, csipetnyi sót és a tejfölt is. Elfelezzük a tésztát és az egyik felét kinyújtva tepsibe helyezzük és  félig megsütjük. Ha kihűlt rászórjuk a darált diót, majd sorjában rátesszük a kimagozott fél barackokat vagy a lekvárt. Meghintjük a maradék porcukorral melybe fahéjat is keverhetünk és az egészte befedjük a maradék kinyújottt tésztával. Végül bekenjük a tojás fehérjével, megszurkáljuk villával és közepesen forró sütőben megsütjük. Sütés után hagyjuk kicsit szikkadni, melegen ne vágjuk fel!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá