Linzer gomba recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő (bőven mérve)
- 20 dkg porcukor
- só
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 23 dkg jó minőségű vaj
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük a kakaópor kivételével, majd elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojásokat, aromát alaposan összedolgozzuk.
A kész tésztából apró golyókat formázunk, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol rakunk, mivel a sütőportól a tészta megnő.
Egy kis átmérőjű flakon kupakját belemártjuk a kakaóba és a gombócok közepébe nyomjuk, mert ez lesz a gombánk szára.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 percig sütjük.
Nagyon egyszerű, finom süti!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.