Linzer gomba recept

Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő (bőven mérve)
- 20 dkg porcukor
- só
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 23 dkg jó minőségű vaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük a kakaópor kivételével, majd elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojásokat, aromát alaposan összedolgozzuk.
A kész tésztából apró golyókat formázunk, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol rakunk, mivel a sütőportól a tészta megnő.
Egy kis átmérőjű flakon kupakját belemártjuk a kakaóba és a gombócok közepébe nyomjuk, mert ez lesz a gombánk szára.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 percig sütjük.
Nagyon egyszerű, finom süti!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »