Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzer gomba recept

Linzer gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg finomliszt
    • 5 dkg kukoricaliszt
    • 2 evőkanál étkezési keményítő (bőven mérve)
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 teáskanál vaníliaaroma
    • 23 dkg jó minőségű vaj
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat összekeverjük a kakaópor kivételével, majd elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojásokat, aromát alaposan összedolgozzuk.

    A kész tésztából apró golyókat formázunk, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol rakunk, mivel a sütőportól a tészta megnő.

    Egy kis átmérőjű flakon kupakját belemártjuk a kakaóba és a gombócok közepébe nyomjuk, mert ez lesz a gombánk szára.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 percig sütjük.

    Nagyon egyszerű, finom süti!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá