Linzer gomba recept

Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő (bőven mérve)
- 20 dkg porcukor
- só
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 23 dkg jó minőségű vaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük a kakaópor kivételével, majd elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojásokat, aromát alaposan összedolgozzuk.
A kész tésztából apró golyókat formázunk, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol rakunk, mivel a sütőportól a tészta megnő.
Egy kis átmérőjű flakon kupakját belemártjuk a kakaóba és a gombócok közepébe nyomjuk, mert ez lesz a gombánk szára.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 percig sütjük.
Nagyon egyszerű, finom süti!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »