Linzer csiga recept

Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dkg kakaópor
Elkészítése:
A lisztet elkeverem a cukrokkal, hozzáadom a tojást, összemorzsolom a margarinnal és összegyúrom a tésztát.
Két részre osztom és az egyik felébe belegyúrom a kakaóport. Mindkét tésztát egyforma nagyságúra és vékonyságúra kinyújtom, majd a lapokat egymásra helyezem.
Henger alakúra feltekerem és 1-1,5 órára hűtőbe teszem (ha nagyon sietünk, akkor 1/2 óra elég a fagyasztóban), hogy könnyebb legyen szeletelni.
Ha kellőképpen megkeményedett a tészta, akkor 1 cm vastag szeletekre vágom, sütőpapíros tepsire teszem egymástól 2-3 cm-re.
200 fokos sütőben kb 10-12 percig sütöm. Tovább semmiképp nem kell sütni, hiába érezzük, hogy még puha a tészta, hiszen mire kihűl, megfelelően megszilárdul, de mégis finom puha marad.
Viszont, ha túlsütjük, akkor mire kihűl, előfordulhat, hogy kemény lesz. Tehát úgy vegyük ki a sütőből, hogy még kicsit puha legyen a tésztája.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »