Linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
- 1 cs vaníliás cukor
- fél citrom héja
- 1 tk sütőpor
- lekvár
Elkészítése:
Először a száraz alapanyagokat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom. Nehezen állt össze, morzsolódik, de a hűtőben össze fog érni, nem kell további alapanyagot hozzáadni.
A tészta cipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem. Az a jó, hogy ezt a tésztát hamarabb is el lehet készíteni és a hűtőben eláll, így akár egész éjszaka is a hűtőben maradhat, ha esetleg úgy van időnk elkészíteni előbb.
A tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Linzer kiszúróval formára szaggatom és sütőpapírra sorakoztatom.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm. A sütiket lekvárral összeragasztom, végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.
170 fokos sütőben 8 perc alatt tökéletes! :)