Linzer recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 8-10 dkg porcukor
- dzsem vagy lekvár
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot és elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojássárgákkal összegyúrjuk. Ha nem akarna összeállni, akkor 1-2 kanál tejfölt adhatunk hozzá.
Becsomagolva kb 30 percre hűtőbe tesszük.
A lehűtőtt tésztát kinyújtjuk kb 3-4 mm vastagra és tetszőleges kiszúróval szaggatjuk. A formázott tésztát tepsire tesszük és 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
2-2 tésztát ízlés szerinti lekvárral összeragasztunk. Tetejére porcukrot szórhatunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »