Linzer recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat.
A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit, majd gyúrjunk szép sima tésztává.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd süti kiszúróval tetszőleges formára vágjuk.
170C°-os sütőben kb. 13-15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt a tésztánk, megkenjük lekvárral, majd összeragasztjuk a linzereket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »