Linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 3 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 g vaníliás cukor
- ízlés szerint rezelt citromhéj
- csipet só
- 12 g sütőpor
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukort, a citromot és a csipet sót keverd össze.
Morzsold bele a vajat, add hozzá a tojássárgákat, majd adj hozzá annyi tejfölt amennyit felvesz. Hűtőben pihentetjük 1 órát.
3-4 mm vastagra kinyújtjuk, kiaszaggatjuk, majd 180 fokon sütjük 10 percig.
Teteszőleges ízű lekvárral összeragasztunk 2-2-őt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









