Linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 3 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 g vaníliás cukor
- ízlés szerint rezelt citromhéj
- csipet só
- 12 g sütőpor
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukort, a citromot és a csipet sót keverd össze.
Morzsold bele a vajat, add hozzá a tojássárgákat, majd adj hozzá annyi tejfölt amennyit felvesz. Hűtőben pihentetjük 1 órát.
3-4 mm vastagra kinyújtjuk, kiaszaggatjuk, majd 180 fokon sütjük 10 percig.
Teteszőleges ízű lekvárral összeragasztunk 2-2-őt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »