Linzer recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- csipet só
- 20 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- baracklekvár az összeillesztéshez
Elkészítése:
Minden hozzávalót összegyúrunk egy tálban. Ha összeállt a tészta minimum egy órára berakjuk a hűtőbe (minél többet pihen a tészta a hűtőben, annál omlósabb lesz a tészta).
A pihentetés után enyhén lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. A leleső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben (180 fokon) megsütjük a kiszaggatott linzereket. Nagyon hamar megsülnek, kb 10 perc alatt.
Ha kihűltek megkenjük lekvárral és összeillesztjük, majd a tetejét meghintjük porcukorral.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »