Linzer recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- csipet só
- 20 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- baracklekvár az összeillesztéshez
Elkészítése:
Minden hozzávalót összegyúrunk egy tálban. Ha összeállt a tészta minimum egy órára berakjuk a hűtőbe (minél többet pihen a tészta a hűtőben, annál omlósabb lesz a tészta).
A pihentetés után enyhén lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. A leleső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben (180 fokon) megsütjük a kiszaggatott linzereket. Nagyon hamar megsülnek, kb 10 perc alatt.
Ha kihűltek megkenjük lekvárral és összeillesztjük, majd a tetejét meghintjük porcukorral.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »