Libaláb (aprósüti) recept
Hozzávalók:
- 45 dkg túró
- 12 dkg hideg vaj
- 30 dkg finomliszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Forgatáshoz:
- 8 dkg cukor
- 20 g vaníliás cukor
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba belerakjuk a túrót, majd hozzáreszeljük a hideg vajat. A túrót a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbonát és a tojásokat. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 40 percre a hűtőbe rakjuk.
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral. A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagságúra, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tészta köröket megforgatjuk a cukorban, majd félbehajtjuk és ismét megforgatjuk a cukorban.
Ezután megint félbehajtjuk a tésztát és újból megforgatjuk a cukorban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a megformázott tésztákat, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 18-20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










