Libaláb (aprósüti) recept

Hozzávalók:
- 45 dkg túró
- 12 dkg hideg vaj
- 30 dkg finomliszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Forgatáshoz:
- 8 dkg cukor
- 20 g vaníliás cukor
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba belerakjuk a túrót, majd hozzáreszeljük a hideg vajat. A túrót a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbonát és a tojásokat. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 40 percre a hűtőbe rakjuk.
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral. A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagságúra, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tészta köröket megforgatjuk a cukorban, majd félbehajtjuk és ismét megforgatjuk a cukorban.
Ezután megint félbehajtjuk a tésztát és újból megforgatjuk a cukorban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a megformázott tésztákat, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 18-20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »