Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libaláb (aprósüti) recept

Libaláb (aprósüti)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg túró
    • 12 dkg hideg vaj
    • 30 dkg finomliszt
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Forgatáshoz:

    • 8 dkg cukor
    • 20 g vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Egy nagyobb tálba belerakjuk a túrót, majd hozzáreszeljük a hideg vajat. A túrót a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbonát és a tojásokat. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 40 percre a hűtőbe rakjuk.

    A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral. A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagságúra, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tészta köröket megforgatjuk a cukorban, majd félbehajtjuk és ismét megforgatjuk a cukorban.
    Ezután megint félbehajtjuk a tésztát és újból megforgatjuk a cukorban.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a megformázott tésztákat, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 18-20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá