Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leopárd piskótatekercs tejszínes étcsoki krémmel recept

Leopárd piskótatekercs tejszínes étcsoki krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 0,5 csomag sütőpor

    Díszítő tészta:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 dkg liszt
    • 3 dkg cukor
    • 3 dkg vaj

    Krém:

    • 2,5 dl tejszín
    • 10 dkg étcsoki
    • 4 ek cukor

    Elkészítése:

    Krém készítése:

    A krémmel kezdjünk, mert pihennie kell. A tejszínt felforraljuk, belerakjuk a cukrot, és az apróra tördelt csokit. Kevergetjük, amíg a csoki elolvad. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, de min. 6-8 órára.

    Díszítő tészta:

    A díszítéshez készítsük el a tésztát. A tojásfehérjét kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük az olvasztott vajat és a a lisztet. Habzsákba töltjük, és egy sütőpapírra kis mintákat nyomunk.
    Hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megkössön. Addig elkészítjük a piskótát a szokásos módon.

    Piskóta készítése:

    A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót, majd a felvert fehérjét beleforgatjuk. A sütőpapírt kivesszük a hűtőből, és tepsibe tesszük, rákenjük a piskótát, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt, és feltekerve kihűtjük.

    A krémet robotgéppel kis fokozaton felverjük, kb. 2 perc alatt. A tésztáról lehúzzuk a papírt, és belekenjük a krémet. Visszatekerjük, és hűtőbe tesszük. Kb. 2 óra múlva szeletelhető.

    A leopárd piskótatekercs tejszínes étcsoki krémmel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 307 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá