Leopárd piskótatekercs tejszínes étcsoki krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Leopárd piskótatekercs tejszínes étcsoki krémmel

Hozzávalók:

Tészta:

  • 5 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Díszítő tészta:

  • 1 tojásfehérje
  • 2 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg vaj

Krém:

  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • 4 ek cukor

Elkészítése:

Krém készítése:

A krémmel kezdjünk, mert pihennie kell. A tejszínt felforraljuk, belerakjuk a cukrot, és az apróra tördelt csokit. Kevergetjük, amíg a csoki elolvad. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, de min. 6-8 órára.

Díszítő tészta:

A díszítéshez készítsük el a tésztát. A tojásfehérjét kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük az olvasztott vajat és a a lisztet. Habzsákba töltjük, és egy sütőpapírra kis mintákat nyomunk.
Hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megkössön. Addig elkészítjük a piskótát a szokásos módon.

Piskóta készítése:

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót, majd a felvert fehérjét beleforgatjuk. A sütőpapírt kivesszük a hűtőből, és tepsibe tesszük, rákenjük a piskótát, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt, és feltekerve kihűtjük.

A krémet robotgéppel kis fokozaton felverjük, kb. 2 perc alatt. A tésztáról lehúzzuk a papírt, és belekenjük a krémet. Visszatekerjük, és hűtőbe tesszük. Kb. 2 óra múlva szeletelhető.