Hozzávalók:
Tészta:
Díszítő tészta:
Krém:
Elkészítése:
A krémmel kezdjünk, mert pihennie kell. A tejszínt felforraljuk, belerakjuk a cukrot, és az apróra tördelt csokit. Kevergetjük, amíg a csoki elolvad. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, de min. 6-8 órára.
A díszítéshez készítsük el a tésztát. A tojásfehérjét kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük az olvasztott vajat és a a lisztet. Habzsákba töltjük, és egy sütőpapírra kis mintákat nyomunk.
Hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megkössön. Addig elkészítjük a piskótát a szokásos módon.
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót, majd a felvert fehérjét beleforgatjuk. A sütőpapírt kivesszük a hűtőből, és tepsibe tesszük, rákenjük a piskótát, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt, és feltekerve kihűtjük.
A krémet robotgéppel kis fokozaton felverjük, kb. 2 perc alatt. A tésztáról lehúzzuk a papírt, és belekenjük a krémet. Visszatekerjük, és hűtőbe tesszük. Kb. 2 óra múlva szeletelhető.