Zserbó tallér recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tesákanál szárított élesztő
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg zsír
- 10 dkg vaj
- fél citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- baracklekvár
- porcukor ízlés szerint
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Összedolgozzuk a tésztához a lisztet a sütőport, a zsírt, a vajat, a porcukorral, vaníliás cukorral, és 1 db tojással, és fél citrom reszelt héjával. Kinyújtjuk a tésztát és az alsó kört, a közepes méretű koronggal, majd a felső korongot egy nagyobb koronggal kiszaggatjuk. Amikor kiszaggattuk, megtöltjük, úgy, hogy az alsó rétegre diót teszünk, majd jön a lekvár és a végén megint dió, és ráhelyezzük a nagyobb korongot.
Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már egy kicsit kihűlt akkor elkészítjük a mázat és rákenjük a tallérokra.
A máz készítése: Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük, de már nem a vízgőz felett, és rákenjük a tallérokra. Isteni lesz a tallér, és még ráadásul sokáig is el tud állni. Így nem muszáj hamar befalni, csak a probléma, hogy nagyon kiváló sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

