Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó tallér recept

Zserbó tallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 tesákanál szárított élesztő
    • 8 dkg porcukor
    •  1 csomag vaníliás cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg zsír
    • 10 dkg vaj
    • fél citrom reszelt héja

    A töltelékhez:

    • 10 dkg darált dió
    • baracklekvár
    • porcukor ízlés szerint

    A mázhoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 0,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Összedolgozzuk a tésztához a lisztet a sütőport, a zsírt, a vajat, a porcukorral, vaníliás cukorral, és 1 db tojással, és fél citrom reszelt héjával. Kinyújtjuk a tésztát és az alsó kört, a közepes méretű koronggal, majd a felső korongot egy nagyobb koronggal kiszaggatjuk. Amikor kiszaggattuk, megtöltjük, úgy, hogy az alsó rétegre diót teszünk, majd jön a lekvár és a végén megint dió, és ráhelyezzük a nagyobb korongot.
    Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már egy kicsit kihűlt akkor elkészítjük a mázat és rákenjük a tallérokra.
    A máz készítése: Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük, de már nem a vízgőz felett, és rákenjük a tallérokra. Isteni lesz a tallér, és még ráadásul sokáig is el tud állni. Így nem muszáj hamar befalni, csak a probléma, hogy nagyon kiváló sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá