Zserbó tallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tesákanál szárított élesztő
  • 8 dkg porcukor
  •  1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg vaj
  • fél citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 10 dkg darált dió
  • baracklekvár
  • porcukor ízlés szerint

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl habtejszín

Elkészítése:

Összedolgozzuk a tésztához a lisztet a sütőport, a zsírt, a vajat, a porcukorral, vaníliás cukorral, és 1 db tojással, és fél citrom reszelt héjával. Kinyújtjuk a tésztát és az alsó kört, a közepes méretű koronggal, majd a felső korongot egy nagyobb koronggal kiszaggatjuk. Amikor kiszaggattuk, megtöltjük, úgy, hogy az alsó rétegre diót teszünk, majd jön a lekvár és a végén megint dió, és ráhelyezzük a nagyobb korongot.
Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már egy kicsit kihűlt akkor elkészítjük a mázat és rákenjük a tallérokra.
A máz készítése: Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük, de már nem a vízgőz felett, és rákenjük a tallérokra. Isteni lesz a tallér, és még ráadásul sokáig is el tud állni. Így nem muszáj hamar befalni, csak a probléma, hogy nagyon kiváló sütemény.