Vitamin szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg olvasztott csokoládé
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- baracklekvár
- 10 dkg tortabevonó
Elkészítése:
A margarint és a cukrot habosra kavarom, közben felolvasztom a csokoládét vízgőzön. A tojásokat szétválasztom. A lisztet, diót, fűszereket, sütőport, szódabikarbónát elkeverem egy külön edényben. Ha a vaj habos, egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, ezekkel is habosra keverem. Végül beleforgatom az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verem és a diós keveréket a margarinos masszába forgatom. Kizsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe a tésztát belesimítom. Az előmelegített sütőben sütöm kb. 25-30 percig sütöm. Tűpróbát végzek, ha nem ragad rá a fogvájóra akkor jó. A sütit azonnal megkenem sárgabaracklekvárral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt felolvasztok 10 dkg étcsokoládét 3 evő kanál olajjal vízgőz felett és a süti tetejére öntöm.