Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olimpia szelet recept

Olimpia szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 5 dkg cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1-2 ek tej
    • fél cs sütőpor

    Töltelék:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg vaníliás porcukor
    • 15 dkg őrölt dió
    • 1 citrom reszelt héja
    • rumaroma
    • 2-3 ek lekvár

    Elkészítése:

    A sütőport a lisztben elkeverjük, majd a vajjal, cukorral, tojás sárgával, tejjel összedolgozzuk. 2/3 részét tepsibe nyújtjuk, 1/3 részét félretesszük.

    A tepsiben lévő tésztát vékonyan megkenjük a lekvárral, majd a következő tölteléket tesszük rá: a felvert tojáshabhoz hozzákeverjük a vaníliás porcukrot, a felvert tojás sárgát, belekeverjük a diót, a citromhéjat és a rumaromát.

    A félretett tésztából rácsot sodrunk és rárakjuk a töltelékre. Előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig.

    Kihűlés után négyszögletes darabokra vágjuk, vaníliás porcukorral meghintjük.

    Sztori:

    Éppen Risztov Éva 10 km-es úszását néztem és drukkoltam a győzelméért. Miután a közvetítésnek vége lett, estefelé egy régi szakácskönyvet kezdtem nézegetni, ahol szemembe ötlött ennek a süteménynek a neve.

    Mivel még az Olimpia hatása alatt voltam, úgy gondoltam, hogy ezt meg kell sütni. Másnap nekiálltam és kár lett volna kihagyni. A Olimpiához nem sok köze van a nevét leszámítva, de nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá