Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A sütőport a lisztben elkeverjük, majd a vajjal, cukorral, tojás sárgával, tejjel összedolgozzuk. 2/3 részét tepsibe nyújtjuk, 1/3 részét félretesszük.
A tepsiben lévő tésztát vékonyan megkenjük a lekvárral, majd a következő tölteléket tesszük rá: a felvert tojáshabhoz hozzákeverjük a vaníliás porcukrot, a felvert tojás sárgát, belekeverjük a diót, a citromhéjat és a rumaromát.
A félretett tésztából rácsot sodrunk és rárakjuk a töltelékre. Előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig.
Kihűlés után négyszögletes darabokra vágjuk, vaníliás porcukorral meghintjük.
Éppen Risztov Éva 10 km-es úszását néztem és drukkoltam a győzelméért. Miután a közvetítésnek vége lett, estefelé egy régi szakácskönyvet kezdtem nézegetni, ahol szemembe ötlött ennek a süteménynek a neve.
Mivel még az Olimpia hatása alatt voltam, úgy gondoltam, hogy ezt meg kell sütni. Másnap nekiálltam és kár lett volna kihagyni. A Olimpiához nem sok köze van a nevét leszámítva, de nagyon finom.