Lekváros párnácskák recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 6 dkg margarin
- csipet só
- 3 dl tej
- fél cs élesztő
- dzsem: almás,szedres,málnás ribizlis
Lekváros párnácskák
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a tejjel és a cukorral. Összedolgozzuk a tészta alapanyagjait. Miután kétszer is megkelt a tésztánk, lisztezett felületen kinyújtjuk Majd csíkokra vágtam. / kb. 10-15 cm hosszú, kb. 5 cm széles/ Az egyik felébe helyeztem lekvárt, majd ráhajtottam a másik végét és lezártam a tésztát úgy, hogy a lekvár ne nagyon folyjon ki belőle. Zsírpapírral kibélelt tepsibe, 180 fokon előmelegített sütőbe helyeztem és porcukorral megszórtam a tetejét. Kb. 20 perc alatt kész is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.