Csokis-lekváros szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 kk szalalkáli
- 1 csipet só
Kakaós töltelék:
- 1/2 l tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 20 dkg darált keksz
- szükség szerűen tej
- 15 dkg krémesre turmixolt baracklekvár
Csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
A lisztet, a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
Töltelék: Forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a darált kekszet és simára keverjük,szükség szerint tejjel lazítjuk(kb 1 dl). Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.
Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második tésztalappal lefedjük,rummal meglocsoljuk, ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta, a harmadik lapot rárakjuk és baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik tésztalappal befedjük.
Csokimáz:
Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.
Megjegyzés:
Most főzött csokimázzal vontam be.
Íme a recept:
Hozzávalók:
12 dkg cukor
4 ek kakaópor
4 ek víz
1-2 dkg margarin vagy vaj
Készítése:
A cukrot a kakaóporral és a vízzel kikeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad benne (ha elolvad, hólyagok nőnek a tetején). Egy pohár hideg vízbe cseppenthetünk egy picit és ha nem folyik szét benne, hanem egyben leszáll az aljára, akkor jó az állaga. Keverjünk bele 1-2 dkg vajat vagy margarint és azonnal tehetjük a sütemény tetejére. Ha a süteményt hűtőbe tesszük – miután leöntöttük csokimázzal – akkor hamarabb megszilárdul a csokimáz a tetején. Margarin vagy vaj helyett használhatunk olajat is (még fel nem használtat).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »