Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros linzer recept

Lekváros linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 40 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1 narancs lereszelt héja
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 zacskó sütőpor
    • 3 evőkanál habtejszín
    • baracklekvár a kenéshez

    Elkészítése:

    A lisztbe almareszelőn belereszeltem a hideg vajat, majd elmorzsoltam. Hozzáadtam a sót, cukrot, sütőport, narancshéjat és jól összekevertem. Ezután került bele a tojások sárgája és a habtejszín. Ezekkel gyorsan összeállítottam a tésztát. Fél órára hűtőszekrénybe tettem.

    A fele tésztamennyiséget levágtam, a többit visszatettem a hűtőbe, hogy ne lágyuljon el a tészta a meleg konyhában. A levágott tésztadarabot lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtottam, és 7 centi átmérőjű kiszúróval köröket szaggattam, ügyelve rá, hogy páros számú körlapom legyen, és kettőt-kettőt lekvárral össze tudjak ragasztani.

    körlapok felét még középen is kisebb szaggatóval kiszúrtam különböző mintázatúra.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc a sütési ideje.

    Miután kisültek és teljesen kihűltek a sütemények, a teli linzerkarikát megkentem finom házi baracklekvárral, majd ráragasztottam egy lyukas közepűt. Közel negyven darab összeragasztott sütim lett, tehát ez az adag jó kiadós is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá