Lekváros linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 narancs lereszelt héja
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 zacskó sütőpor
- 3 evőkanál habtejszín
- baracklekvár a kenéshez
Elkészítése:
A lisztbe almareszelőn belereszeltem a hideg vajat, majd elmorzsoltam. Hozzáadtam a sót, cukrot, sütőport, narancshéjat és jól összekevertem. Ezután került bele a tojások sárgája és a habtejszín. Ezekkel gyorsan összeállítottam a tésztát. Fél órára hűtőszekrénybe tettem.
A fele tésztamennyiséget levágtam, a többit visszatettem a hűtőbe, hogy ne lágyuljon el a tészta a meleg konyhában. A levágott tésztadarabot lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtottam, és 7 centi átmérőjű kiszúróval köröket szaggattam, ügyelve rá, hogy páros számú körlapom legyen, és kettőt-kettőt lekvárral össze tudjak ragasztani.
körlapok felét még középen is kisebb szaggatóval kiszúrtam különböző mintázatúra.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc a sütési ideje.
Miután kisültek és teljesen kihűltek a sütemények, a teli linzerkarikát megkentem finom házi baracklekvárral, majd ráragasztottam egy lyukas közepűt. Közel negyven darab összeragasztott sütim lett, tehát ez az adag jó kiadós is.