Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros lepény dióval recept

Lekváros lepény dióval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 3-4 ek lekvár (bármivel jó)
    • 10 dkg dió vagy mandula
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 1 citrom héja

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem. A citrom reszelt héját hozzáöntöm, illetve az (eper)lekvárt is.

    A lisztet leszitálom, hozzáadom a szódabikarbónát, majd apránként hozzászitálom a vajas keverékhez, ezután mehet bele a tojásfehérje habja – de csak óvatosan, lazán keverve.

    Egy kisebb tepsit kivajazok, majd lisztezem. Ebbe öntöm bele a masszát.
    A tetejére aprított diót (vagy mandulát) teszek.
    IMG_2746
    Előmelegített sütőben sütöm kb 25 percig. (175 fokon). Akár így magában, de porcukorral megszórva, esetleg – ha a süteményt kerek, kapcsos formában sütjük, akkor azt félbevágva még lekvárral is megkenhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá