Lekváros lepény dióval recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 3-4 ek lekvár (bármivel jó)
- 10 dkg dió vagy mandula
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 citrom héja
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem. A citrom reszelt héját hozzáöntöm, illetve az (eper)lekvárt is.
A lisztet leszitálom, hozzáadom a szódabikarbónát, majd apránként hozzászitálom a vajas keverékhez, ezután mehet bele a tojásfehérje habja – de csak óvatosan, lazán keverve.
Egy kisebb tepsit kivajazok, majd lisztezem. Ebbe öntöm bele a masszát.
A tetejére aprított diót (vagy mandulát) teszek.
Előmelegített sütőben sütöm kb 25 percig. (175 fokon). Akár így magában, de porcukorral megszórva, esetleg – ha a süteményt kerek, kapcsos formában sütjük, akkor azt félbevágva még lekvárral is megkenhetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.