Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros kosárka recept

Lekváros kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 75 dkg liszt
    • 50 dkg szobahőmérsékletű margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek sütőpor
    • 1 cirom reszelt héja
    • csipet só
    • 1 ek tejföl

    Töltelék:

    • baracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy napra vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap a tésztát megfelezzük. Az egyik felét deszkán kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy nagyobb formával, mint amekkora a muffinforma. A korongokkal kibéleljük a forma mélyedéseit. Lekvárral megtöltjük a tésztakosarakat, de ne tegyük teljesen tele.

    A maradék tésztához hozzágyúrjuk a leesett darabokat és ízlés szerinti fromákat (most csillagokat) szúrunk ki a kosárkák tetejére. Ezekkel a formákkal díszítjük.

    200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd a hőfokot mérsékeljük 180-ra és 18-20 perc alatt készre sütjük (gázsütőben 4-es fokozaton). Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd kiszedjük és porcukorral szórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá