Lekváros és csokikrémes linzer recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk. Egy órára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva.
Az első cipót kinyújtjuk 4 mm vastagra, majd cakkos szaggatóval kiszúrjuk és 180 fokon megsütjük.
Amikor kihűlt lekvárral összeragasztjuk és porcukorral megszórjuk.
A másik cipót 5 mm vastagra nyújtjuk, majd egy kisebb pogácsa szaggatóval szúrjuk ki. Tepsibe sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével és mandulapelyhet szórjuk rá. 180 fokon megsütjük, amíg sül elkészítjük a krémet.
A csokoládét darabokra törjük, majd habtejszínnel összeforraljuk és kihűtjük. Dermedés után összeragasztjuk vele a korongokat. Ha marad egy pici, csorgathatunk a korongok tetejére is belőle.
Tipp:
Finom omlós, akár már 1 óra múlva fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


