Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
A töltelékhez:
A tészta tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk. Egy órára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva.
Az első cipót kinyújtjuk 4 mm vastagra, majd cakkos szaggatóval kiszúrjuk és 180 fokon megsütjük.
Amikor kihűlt lekvárral összeragasztjuk és porcukorral megszórjuk.
A másik cipót 5 mm vastagra nyújtjuk, majd egy kisebb pogácsa szaggatóval szúrjuk ki. Tepsibe sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével és mandulapelyhet szórjuk rá. 180 fokon megsütjük, amíg sül elkészítjük a krémet.
A csokoládét darabokra törjük, majd habtejszínnel összeforraljuk és kihűtjük. Dermedés után összeragasztjuk vele a korongokat. Ha marad egy pici, csorgathatunk a korongok tetejére is belőle.
Finom omlós, akár már 1 óra múlva fogyasztható.