Lekváros és csokikrémes linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 3 ek hideg víz
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • baracklekvár
  • 1/2 dl habtejszín(nem főző!)
  • 10 dkg csokoládé

A tészta tetejére:

  • 1 db tojásfehérje

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk. Egy órára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva.

Az első cipót kinyújtjuk 4 mm vastagra, majd cakkos szaggatóval kiszúrjuk és 180 fokon megsütjük.

Amikor kihűlt lekvárral összeragasztjuk és porcukorral megszórjuk.

A másik cipót 5 mm vastagra nyújtjuk, majd egy kisebb pogácsa szaggatóval szúrjuk ki. Tepsibe sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével és mandulapelyhet szórjuk rá. 180 fokon megsütjük, amíg sül elkészítjük a krémet.

A csokoládét darabokra törjük, majd habtejszínnel összeforraljuk és kihűtjük. Dermedés után összeragasztjuk vele a korongokat. Ha marad egy pici, csorgathatunk a korongok tetejére is belőle.

Tipp:

Finom omlós, akár már 1 óra múlva fogyasztható.