Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros buktagombóc recept

Lekváros buktagombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12,5 dkg liszt
    • 12,5 dkg rétes liszt
    • 1,3 dl tej
    • 1,5 dkg élesztő
    • 2,5 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • csipet só
    • tölteléknek ízlés szerinti lekvár

    Hempergetéshez:

    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 8-10 dkg darált dió

    Elkészítése:

    Tegyük bele a kenyérsütőgép üstjébe a hozzávalókat, majd dagasszuk meg a tésztát. Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen kb. egy óra alatt kelesszük a duplájára. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát)

    A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd vágjuk fel 7×7 cm-es kockákra. (15-16 db legyen) Ezután minden tésztakocka közepére tegyünk egy kanál lekvárt, majd a két szélét behajtva formázzunk belőle gombócokat.

    A megformázott gombócokat először forgassuk bele olvasztott vajba, majd hempergessük meg a darált dióba. Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük szorosan egymásmellé az elkészült gombócokat, majd konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten kelesszük még 15-20 percig.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)A sütési idő felénél takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy a teteje megégjen.

    A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a buktagombócokat, majd úgy kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá