Lekváros buktagombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg rétes liszt
- 1,3 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 2,5 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- csipet só
- tölteléknek ízlés szerinti lekvár
Hempergetéshez:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 8-10 dkg darált dió
Elkészítése:
Tegyük bele a kenyérsütőgép üstjébe a hozzávalókat, majd dagasszuk meg a tésztát. Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen kb. egy óra alatt kelesszük a duplájára. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát)
A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd vágjuk fel 7×7 cm-es kockákra. (15-16 db legyen) Ezután minden tésztakocka közepére tegyünk egy kanál lekvárt, majd a két szélét behajtva formázzunk belőle gombócokat.
A megformázott gombócokat először forgassuk bele olvasztott vajba, majd hempergessük meg a darált dióba. Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük szorosan egymásmellé az elkészült gombócokat, majd konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten kelesszük még 15-20 percig.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)A sütési idő felénél takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy a teteje megégjen.
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a buktagombócokat, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »