Legjobb kuglóf recept
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- 1 kanál citromlé
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2-3 ek kakaó
Elkészítése:
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. (a recept 1 kanál citromlevet ír, én egy kicsivel többet teszek hozzá, mert imádom az ízét a tésztában).
A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához.
Kiveszem a tészta 1/3-át és hozzákeverem a kakaóport. A kuglóf formát kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a fehér massza felét, majd erre kanalazom a kakaós tésztát, végül befedem a maradék fehér masszával.
Fontos, hogy a kakaós réteg középre kerüljön, mert könnyen odaéghet. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom. (lehet villával is megszurkálni). Előmelegített sütőben kb 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik.