Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Legcsokisabb csokis keksz recept

Legcsokisabb csokis keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 gramm étcsoki feldarabolva
    • 4 evőkanál vaj
    • 100 gramm liszt
    • fél teáskanál sütőpor
    • 1 csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 170 gramm cukor
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 300 gramm csokoládé pasztilla vagy ugyanennyi nagyon apróra vágott étcsoki

    Elkészítése:

    Az első és legfontosabb lépés, hogy olvasszuk meg a 250 gramm feldarabolt étcsokit a vajjal. Tegyük be a csokit a vajjal pár másodpercre a mikróba vagy vízgőz fölé. A lényeg, hogy ne olvasszuk túl sokáig. Nem kell sima, nagyon folyós masszát kapnunk, a lényeg, hogy össze tudjuk majd dolgozni a többi hozzávalóval. Ha mégis túlmelegítetted volna, inkább várj pár percet, hadd hűljön kicsit meg.

    Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval. A tojásokat verjük fel jó habosra a cukorral, míg szépen kifehéredik és jó levegős lesz az állaga. Ezután keverjük a tojásokhoz a vanília kivonatot és felolvasztott csokinkat. Végül adjuk a csokis keverékhez a sütőporos lisztet, és a 300 gramm csokoládé pasztillát vagy apróra vágott csokit. Fontos, hogy a tészta állaga ne legyen túl folyós, mert akkor a tepsiben szét fog folyni.

    Ha kell, várj egy kicsit, hogy a csoki és a vaj kicsit megdermedjen. Tegyél sütőpapírt egy tepsibe. 1-2 csepp olajat kenj szét a sütőpapíron, hogy véletlenül se ragadjanak le a kekszeid. Egy evőkanál segítségével rakj kicsi halmokat a tésztából a sütőpapírra 2-3 cm-re egymástól. 180 fokos sütőben süsd 12-15 percig. Fontos, hogy ne süsd túl a kekszeket, mert könnyen kiszáradhatnak.

    Ha a felszíne ropogós, de az ujjaddal megnyomva a belsejük lágy, akkor pont jó. Sütés után hagyd kihűlni a kekszeket.

    Tipp:

    Bűnös dolog a csokis keksz. :) Főleg amiben ennyi csoki van… ne is próbáld meg kiszámolni a kalóriatartalmát. Sok. A recept amúgy igen egyszerű, és alig kell hozzá pár dolog. 2 lépést kell szigorúan venni, azért hogy a sütik ne folyjanak szét, illetve ne száradjanak ki sütés közben. Állagra a brownie-ra hasonlít. Kívül ropogós, belül lágy és puha csokicsoda.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá