Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kürtőskalács recept

Kürtőskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 3 dl tej
    • 30 g élesztő
    • 6 ek cukor
    • 1 citrom lereszelt héja
    • 1 ek vanília aroma
    • csipet só

    Továbbá:

    • cukor
    • darált dió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Ehhez a süteményhez szükségünk van 6 db sörös dobozra. Gondosan lemossuk, majd alufóliával teljesen befedjük és felhasználásig félretesszük.

    Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Addig kelesztjük, míg kétszeresére nő.

    Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra és csíkokra vágjuk derelyevágóval a nyújtófa mellett.

    A formákat lekenjük olajjal (ez azért fontos, hogy a végén lejöjjön a kalács róla), majd a csíkokat feltekerjük rá. Fontos, hogy picit mindig rátekerjünk az előző sávra, hogy ne legyen rés a kalácson. Ha feltekertük a kalácsot, kicsit hengergessük, minta sodrófával nyújtanánk valamit. Így a rétegek tökéletesen fedik majd egymást, és a tészta is egyenletes vastagságú lesz! Mielőtt cukros dióba, vagy fahéjas cukorba forgatjuk kenjük meg tojással – szebb lesz a színe, és a cukor is jobban tapad!

    Meghempergetjük a cukros dióban és egy tepsire helyezzük felállítva. 200 fokos forró, előmelegített sütőbe téve megsütjük. (Kb. 20-25 perc )

    Várunk, hogy hűljenek, majd kihúzzuk a formákat a kalácsból. Ha a feltekerésnél pici szabad helyet hagyunk felül, szépen ki fognak jönni.

    A kalácsokat még melegen letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá