Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kürtőskalács recept

Kürtőskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dl langyos tej
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • csipet só
    • 2 kanál cukor
    • 2 dkg élesztő

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk lágy kelt tésztát készítünk. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom dereje szaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját ketté vágtam alufóliával bevontam a fóliát kicsit megolajoztam és a tészta csíkokat is olajjal lekentem és szorosan egymás mellé rátekertem a fóliás gurigára. A tésztát dióval vagy fahéjjal megszórtam. A gurigákat tepsibe állítva nem szorosan egymás mellé tettem 180 fokos sütőbe megsütöttem. Még melegen leszedtem vagyis lehúzom a gurigákról .Ebből a mennyiségből 10 darabot készítettem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá